PROJEKTI

Na ovoj stranici možete pratiti stanje svih projekata kojima se kao književnik bavim. Neki od njih tiču se prikupljanja sredstava za tiskanje ili objavljivanje knjiga, a neki se tiču pisanja ili uređivanja postojećeg materijala.


POSLJEDNJA KRČMA U CENTRU

Projekti vezani uz moj roman Posljednja krčma u centru. Trenutno rasprodajem posljednje zalihe zahvaljujući svojim darežljivim čitateljima!

Prodaja knjiga donosi novce u fond za tiskanje slijedeće knjige. Kako imam dosta neobjavljenog rukopisa, postoji nekoliko mogućnosti, a za sada su mi prvi izbor još neimenovana zbirka priča i roman radnog naziva Crno srce Dalmacije. Predviđam troškove od najviše osam tisuća kuna, novci se skupljaju mojom štednjom, vašom kupnjom posljednje krčme i donacijama.


ISKRENO, A LOŠE

Projekti vezani uz zbirku pjesama u nastajanju, radnog imena Iskreno, a loše.

Na fakultetu sam počeo pisati pjesme u specifičnom obliku, kojeg sam iz šale nazvao Iskreno, a loše, kao zafrkanciju s Balkansko, a naše. Imam čudan i svakakv odnos s lirskom poezijom ali bih volio laganim tempom izbrusiti i napisati stotinu ovakvih pjesama i naći način da ih objavim kao zbirku.

Cilj trenutnog dugotrajnog projekta je dati konačni oblik stotini pjesama u specifičnoj i pomalo zahtjevnoj formi kućne izrade.

 


BAROKNI EPSKI SPJEV NA NAŠKOM – “ČETOVANJE”

Deseteračka poezija je moja strast, više epska nego lirska, a već godinama polako brusim svoj satirični spjev i popratna pjevanja koja prate zgode post-jugoslavenskih kvartaša. Cilj mi je prikupiti novce za tisak istog, a prikupljanje novca ohrabrilo bi me i na dovršavanje dosta pedantnog i kompleksnog djela.

Ne bih htio da čitava stvar bude tek još jedna zbirka poezije na tržištu, sumnjam da će ijedna institucija igdje ikad odobriti novce za tiskanje ovog, a volio bih dati čitavoj stvari i adekvatnu grafičku obradu. Ako ikada zaživi kao djelo, htio bih da bude jasno koliko je u njega truda i ljubavi uloženo.

Prvo pjevanje iz samog epa:

two-squatting-knights

Četovanje

Prvo poglavlje epskog spjeva o kvartašima u kojem se raspravlja o teškoj zbilji i izlasku u park kad nemilo puše buretina. Na tečnom, zajedničkom “našem”.

0 comments

OSTVARENI PROJEKTI


OTKUP PREOSTALIH PRIMJERAKA

Radilo se o mirkoprojektu otkupa preostalih primjeraka romana. Spletom okolnosti i nepoštenih praksi u knjižarstvu, morao sam otkupljivati posljednje primjerke romna iz skladišta. Izdavač mi je izišao u susret jer su i njega knjižari stavili u nezgodnu poziciju, a ja sam odlučio prikupiti stredstva putem malog projekta.

Nisam se pretjerano trudio oglasiti cijelu stvar jer sam projektić pokrenuo kada i blog, a bilo mi je bitnije ponuditi sadržaje publici nego oglašavati prodaju. Pustio sam ljudima kojima su se moji tekstovi sami svidjeli da pronađu i bio oduševljen time kako i nenametljivi pristup poluči rezultate. Tih nisi sto eura prikupili su se ugodnom brzinom.

Zahvaljujući ovom projektu sada raspolažem s količinom knjiga čijom prodajom mogu prikupiti sredstva potrebna za tisak moje slijedeće knjige. Velika zahvala svima kojima su se tekstovi toliko svidjeli da su knjige kupili za poznanike, kao Hrvoje Buretić, i onima koji su bili toliko odiševljeni da doniraju više nego opipljive novce kao Luciano Vidović.

Naravno, zahvaljujem se i svima koju su knjigu kupili u prvom điru prije pet godina – zahvaljujući vama ima sam dovoljno pouzdanja u sebe kao pisca da se odvažim i na blog i na ovaj vid financiranja otkupa knjiga. Hvala vam svima!