PROJEKTI

Na ovoj stranici možete pratiti stanje svih projekata kojima se kao književnik bavim. Neki od njih tiču se prikupljanja sredstava za tiskanje ili objavljivanje knjiga, a neki se tiču pisanja ili uređivanja postojećeg materijala.


POSLJEDNJA KRČMA U CENTRU

Projekti vezani uz moj roman Posljednja krčma u centru. Trenutno rasprodajem posljednje zalihe zahvaljujući svojim darežljivim čitateljima!

Prodaja knjiga donosi novce u fond za tiskanje slijedeće knjige. Kako imam dosta neobjavljenog rukopisa, postoji nekoliko mogućnosti, a za sada su mi prvi izbor još neimenovana zbirka priča i roman radnog naziva Crno srce Dalmacije. Predviđam troškove od najviše osam tisuća kuna, novci se skupljaju mojom štednjom, vašom kupnjom posljednje krčme i donacijama.


ISKRENO, A LOŠE

Projekti vezani uz zbirku pjesama u nastajanju, radnog imena Iskreno, a loše.

Na fakultetu sam počeo pisati pjesme u specifičnom obliku, kojeg sam iz šale nazvao Iskreno, a loše, kao zafrkanciju s Balkansko, a naše. Imam čudan i svakakv odnos s lirskom poezijom ali bih volio laganim tempom izbrusiti i napisati stotinu ovakvih pjesama i naći način da ih objavim kao zbirku.

Cilj trenutnog dugotrajnog projekta je dati konačni oblik stotini pjesama u specifičnoj i pomalo zahtjevnoj formi kućne izrade.

 


BAROKNI EPSKI SPJEV NA NAŠKOM – “ČETOVANJE”

Deseteračka poezija je moja strast, više epska nego lirska, a već godinama polako brusim svoj satirični spjev i popratna pjevanja koja prate zgode post-jugoslavenskih kvartaša. Cilj mi je prikupiti novce za tisak istog, a prikupljanje novca ohrabrilo bi me i na dovršavanje dosta pedantnog i kompleksnog djela.

Ne bih htio da čitava stvar bude tek još jedna zbirka poezije na tržištu, sumnjam da će ijedna institucija igdje ikad odobriti novce za tiskanje ovog, a volio bih dati čitavoj stvari i adekvatnu grafičku obradu. Ako ikada zaživi kao djelo, htio bih da bude jasno koliko je u njega truda i ljubavi uloženo.

Prvo pjevanje iz samog epa:

Četovanje

Četovanje

Prvo poglavlje epskog spjeva o kvartašima u kojem se raspravlja o teškoj zbilji i izlasku u park kad nemilo puše buretina. Na tečnom, zajedničkom “našem”.

0 comments

OSTVARENI PROJEKTI


OTKUP PREOSTALIH PRIMJERAKA